Environmental Design

Qualcomm Environmental Installation

OBJECTIVE

The Qualcomm company is a world leader in digital communication, linking people everywhere. Qualcomm tasked our team to develop environmental graphics for six floors of elevator bays in their Research and Development building. The target audience for the project was very unique, consisting of scientists and engineers with PHD's and diverse cultures all dedicated to changing the world. Our idea needed to be timeless, low-maintenance and engaging to keep the amazing workers at campus interested and inspired. We pitched our proposal to the Qualcomm team on their campus.

SOLUTION

Our team presented a design direction that showcased inventors who influenced the technology at Qualcomm, showing their struggles, philosophies and achievements. Just as the Qualcomm company is made up of diverse workers, we wanted a diverse group of inventors. These inventors were showcased through the combination of a quote, portrait and original notes and schematics installed with printed plexi glass panels at various depths. The surrounding walls were painted with a bold color to immediately capture the attention of viewers. An outlined numbered applied in vinyl, was used to introduce wayfinding. The Blender Pro and Overpass typefaces tied the piece together, giving it a technical, scientific feeling. 

Detail shots of plexi glass layers and notations.

All Recent Work